Apple play till fler butiker

apple pay i mobilen

ApplePay är den Amerikanska motsvarigheten till Swish. Många svenskar föredrar däremot Applepay framför Swish och det är för att man kan använda det på fler internationella butiker. Den Danska onlinebetalningsfirman Clearhaus har nu lagt sitt stöd för Apple Pay i deras system som kommer att användas av 5 000 nordiska onlinebutiker!

Apple Pay upp mot Google och Swish

Apple Pay lanserades i Sverige sent förra året och finns numera i Finland, Sverige och Danmark och kan användas i fysiska butiker runt om i norden. Men hos de flesta onlinebutiker måste butikerna eller oftast deras betalningsleverantörer uppdatera tekniken för att kunna stödja Apple Pay. Den Danska betalningsleverantören Clearhaus har nu meddelat att deras samarbetspartner Quickpay kommer att börja stödja Apple Pay vilket kommer resultera i att över 5 000 butiker online  kommer att kunna erbjuda Apple Pay. Detta gäller även butiker i Storbritannien och Irland.

Google har presenterat en ny betalningstjänst som ska kunna konkurrera med Apple Pay och ska ersätta den nuvarande som heter Android Pay. Detta är Googles tredje försök att försöka ta över marknaden och har med tidigare tjänster låtit användare köpa varor med Androidtelefoner och Google Wallet för att kunna överföra pengar smidigt till nära och kära. Googles nya försök inom det här området är strategiskt eftersom smidiga betalningar är en het bransch. Detta på grund av att fler och fler väljer att betala över internet och med sina telefoner än med kontanter och banker och teknikföretag försöker kämpa om att hitta den mest attraktiva tjänsten.

Apple Pay väntas öka med 50 procent

I samband med en kvartalsrapport fick man veta att omsättningen för Apple Pay har ökat med hela 50% under det fjärde kvartalet jämför med förra året. I USA kan konsumenter använda apples mobila betalningstjänst i fler än hälften av landets butiker och när det kommer till de mest populära butikerna erbjuder hela två tredje delar stöd för tjänsten. Tyvärr erbjuder inte Apple gratis betalningar för svenska kunder än men att döma kommer gratis betalningar att rulla ut inom kort. Redan nu har man börjat erbjuda betalningar i Brasilien och näst på tur står Tyskland. Vi hoppas givetvis att Sverige och norden kommer att få fler betalningsalternativ och att Apple Pay kommer att vara en bättre och smidigare variant av Swish.

Betala på nätet med Apple Pay

Många onlinebutiker erbjuder idag Apple Pay och vi kan förvänta oss en stor förändring inom de kommande åren med hur vi betalar. Detta gäller främst på nätet och vi tror att kontanter är en betalningsmetod som är passe. Det känns givetvis främmande för många, hur fungerar en värld utan pengar? Kommer kriminaliteten bli svårare att hantera eller lättare? Ja, det vet nog ingen men ekonomer hänvisar till data om att det kommer att bli allt svårare att överföra och tvätta pengar. Men o andra sidan kan det bli lättare att smita från skatter, förskingra och bedra. Inom casinobranchen har man börjat utveckla nya och säkrare betalningsmetoder för spelare. Här vill man gå ifrån klassiska betalningsmetoder som kort och kreditkort och främst satsa på internetplånböcker och enkla betalningar som Apple Pay och Swish. Enligt http://baraslots.se/ kommer spelare snart kunna betala med allt fler smidiga och snabba metoder.  Än kan man inte betala med dessa metoder utan främst gäller det bankID och internetplånböcker.