Mobilt bank-id gör dina internetköp enklare och säkrare

Att handla på internet kan för många verka skrämmande och läskigt. Man kanske tror att andra kan få tag i ens uppgifter, eller man tänker att de inte är säkra när man en gång lämnat dem på internet. Men det stämmer inte riktigt, eftersom det idag finns mobilt bank-id som gör internetköp både enklare, tryggare och säkrare. Med mobilt bank-id försäkrar du att du är du, och ingen annan kan försäkra samma sak utan att ha lagt beslag på både din telefon, ditt personnummer och ditt lösenord.
downloadDe allra flesta företag använder sig av mobilt bank-id för att identifiera sina kunder då de ska betala något de beställt. Mobilt bank-id laddar man ner från sin bank och det är helt gratis. Därefter väljer man sitt eget lösenord, vilket ska bestå av minst 6 siffror. Det är alltså ingen kod andra lätt kan gissa sig till.

Därefter använder man sitt mobila bank-id för att identifiera sig när man loggar in på sin bank, när man handlar på internet och när man skriver under dokument. När det är dags att identifiera sig skriver man in sitt personnummer, startar bank-id-appen på telefonen och skriver in den minst sexsiffriga koden, sedan är det klart.

Mobilt bank-id används också när man betalar med kort på internet, för att säkerställa att det är just du som använder ditt kort.

Detta är en mycket säker metod, men du bör alltid vara noga med att aldrig visa någon din kod. Om du använder mobilt bank-id på allmänna platser måste du se till att dölja telefonen så att ingen kan snappa upp ditt personnummer och ditt personliga lösenord. Ge heller aldrig ut dessa koder till någon.

Med mobilt bank-id kan man även skriva under dokument via internet vilket gör att man slipper skriva ut, ta kopior, skriva under och skicka in lösa papper till olika mottagare. Det är alltså dessutom bra för miljön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *