Samsung Pay

 

Att betala via mobilen har blivit en del av vår vardag – med metoder såsom Swish går det att betala till och med i vissa vanliga matbutiker. Metoder liknande denna utvecklas dagligen och ständigt försöker olika leverantörer ta sig in på marknaden. Den senaste i kön är elektronikjätten Samsung som i år lanserade sin nya betalningsapplikation Samsung Pay. Med Samsung Pay kopplar du ditt bankkort till din Samsung-telefon (observera att det än så länge är utvalda modeller) och det fungerar på så sätt att man verifierar att man vill betala med hjälp av sitt fingeravtryck och sedan håller upp mobiltelefonen mot betalterminalen. Betalterminalen registrerar betaltjänsten och betalningen dras från bankkontot det är kopplat till.

Samsung-Pay-LogoNästan 100% av alla betalterminaler som finns i Sverige accepterar Samsung Pay – detta innebär att det är marknadens mest accepterade tjänst för betalning via mobilen. Trots att tjänsten fortfarande är i sitt beta-läge finns det miljontals aktiva användare världen över. Tjänsten Samsung Pay går dock inte att använda för att betala över internet.

Samsung Pay skyddar dig som användare från hackers och andra säkerhetsrisker på olika sätt. Eftersom varje transaktion behöver ditt fingeravtryck eller PIN-kod är det bara du som kan använda denna tjänst via din mobiltelefon. Under handeln skapas en tillfällig kod, ett slags “token” som det också heter, och på så sätt lämnas aldrig ditt riktiga kortnummer ut. Utöver detta bevakas din Samsung-enhet ständigt av Samsung Knox, vilket är företagets eget säkerhetsprogram.

Samsung Pay accepterar just nu kort såsom Eurocard, Mastercard, VISA, Nordea och SEB – kort. Tjänsten är kompatibel med alla banker utom Swedbank, Re:member, Ica-Banken och Handelsbanken. Samsung har dock meddelat att dessa kommer finnas tillgängliga för kunder inom kort.

TJänsten finns för tillfället tlllgänglig på följande enheter: Samsung Galaxy A5 (2016 & 2017), Samsung Galaxy S7/S7 Edge, Samsung Galaxy S8/S8 edge samt Samsung Gear S3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *