Undvik genanta situationer med mobila betalningar

Du vet den där hemska känslan som dyker upp när du står i matvaruaffären; du har plockat på dig mängder med varor och kön är lång samtidigt som du äntligen har kommit fram till kassörskan och det är dags för dig att betala. Till din fasa upptäcker du att du inte har med dig ditt bankkort och du har inte heller några kontanter på dig. De som står bakom dig börjar bli irriterade medan du gräver i dina fickor och du känner hur tomatfärgen börjar stiga i ansiktet. Detta skulle givetvis kunna bli en situation som det är svårt att ta sig ur med värdigheten i behåll och du skulle givetvis ha kollat så att du hade med dig bankkortet när du gick hemifrån.

mobile-payments-market-analysisDå dagens samhälle blir modernare och det finns fler alternativ att betala med behöver detta dock inte vara en katastrof; även om du har glömt ditt bankkort så har du sannolikt med dig din mobil. Idag kan du utföra betalningar även med din mobiltelefon och genom att scanna QR koder samtidigt som ditt mobilnummer är anslutet till ditt kontonummer så kan du betala utan att ha med dig ditt bankkort. Det är enkelt, simpelt och gör så att de som är bakom dig inte behöver vänta onödigt länge.

Det blir mindre genant för dig och du kan betala i alla situationer där du har med dig din mobiltelefon. Det är än så länge väldigt nytt att kunna betala med mobilen i matvarubutiken, allt fler butiker erbjuder detta dock och snart kan du räkna med att det finns i precis alla butiker. Det innebär bland annat att du inte kommer behöva ta dig hem för att hämta ditt bankkort och även att du inte kommer behöva tacka nej till en lunch med kollegorna för att du inte har plånboken med dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *